LATEST
    ~     Wortel-pindasoep     ~     Broccolisalade – Holy Salad
 
icon-menu
 
post_format_gallery

Wortel-pindasoep

Heimelijk las ik heel graag een blog van twee meisjes die veganistisch eten niet alleen ‘leuk’ proberen te maken, maar het ook omtoveren tot een ‘vegan lifestyle’ met bijbehorende overpeinzingen en tips voor een beter leven. Gek genoeg zijn er ook allemaal winacties, maar het ligt vast aan mijn omnivorische lifestyle dat ik dat hier niet bij vind passen.
Ik durf de naam van het blog dus niet te noemen, aangezien volgens mij minimaal de helft van het duo bij mij om de hoek woont en ik ben blijkbaar bang voor boze veganisten. De een is broodmager zoals het hoort, de ander ziet eruit of ze probeert te bewijzen dat heus niet alle veganisten health freaks zijn, maar die loopt me zo omver natuurlijk.

Afijn, soms is veganistisch toch best lekker, zoals deze soep.

Wortelpinda

Wat gaat erin?

 • Anderhalf pond wortelen, in grove stukken gehakt
 • Twee uien
 • Twee tenen knoflook
 • Half blik kokosmelk (of van santen)
 • Groentebouillon, ongeveer een liter
 • Sambal, ongeveer 1-2 eetlepels (ik heb blijkbaar hele suffe sambal in huis)
 • Koriander
 • Vier grote lepels pindakaas
 • Seroendeng of stukjes pinda’s om het af te maken

Hoe dan?

 • Snijd de ui grof en fruit aan. Voeg de kleingesneden knoflook toe.
 • Bak de wortelen even mee, voor je ze onder water zet met de bouillon.
 • Kook zachtjes tot de wortel gaar is, pureer vervolgens tot er een zijdezachte smurrie ontstaat.
 • Voeg de pindakaas en kokosmelk (houd eventueel wat achter voor een dramatisch effect op je bord) toe en laat warm worden. Doe de sambal erbij en proef!
 • Serveer met seroendeng of pinda’s, de koriander en een decoratief plensje kokos.

Tips

 • Ik houd wel van een volle soep, maar voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
 • Voor de korianderhaters: basilicum is ook lekker erdoor. Wel minder lekker.

Tagged With: