LATEST
    ~     Wortel-pindasoep     ~     Broccolisalade – Holy Salad
 
icon-menu
 
post_format_gallery

Broccolisalade – Holy Salad

Soms moet je het een keertje zien voordat je het snapt. Ik wist bijvoorbeeld jaren niet hoe andere mensen altijd lekkerdere augurken hadden dan ik. Bleek ik jarenlang de verkeerde soort gekocht te hebben omdat ik dacht dat ik zoetzuur vies vond. Zo durfde ik nooit ergens azijn in te doen, omdat de zure geur me altijd de eetlust ontdekte. Emma liet me zien dat dat helemaal niet het geval hoeft te zijn.

Gemakkelijk recept, ook handig voor grote groepen.

Benodigdheden:

– 1 broccoli
– halve rode ui
– Handje cashewnoten (ongezouten)
– Handje cranberries
– Schep Mayonaise
– Appelazijn
– Lepeltje suiker
– Peper, zout zoals nodig

Hoe dan?

– Broccoli wassen en in kleine stukjes snijden, hapklare brokken. Je moet ‘t met één vork kunnen eten.
– De stronken schillen tot harde slierten eraf zijn, dan in stukken van ongeveer 2x2cm snijden.
– Rode ui in hele kleine stukjes snijden. Samen met cashews en cranberries door broccoli roeren.
– Saus: mayonaise verdunnen met azijn en zo nodig wat suiker doorroeren. Op smaak brengen peper en zout. De azijn moet een stevige bite geven. De suiker zorgt ervoor dat het geheel niet zo meurt en zuur is.
– Roer de saus pas op het laatste moment door de salade, anders wordt het groen cement.

Tips

– Per ongeluk gezouten cashews? Gewoon even afspoelen onder de kraan. Te veel zout is echt niet lekker.
– Meer saus is beter dan te weinig. Maak liever een forse hoeveelheid om op het laatste moment er nog wat extra doorheen te kunnen gieten.

Tagged With: